Vacature Senior Adviseur / Business Developer (32-40 uur)

Het terugwinnen en hergebruiken van grondstoffen uit reststromen (afval en afvalwater) is essentieel voor een circulaire wereld. LeAF zet zich al 25 jaar in voor een duurzame wereld door hier passende oplossingen voor te ontwikkelen en toe te passen. Als een spin-off bedrijf van de afdeling Milieutechnologie (Wageningen UR) zetten we in op innovatieve technologieën en systemen die circulaire kansen bieden voor water, nutriënten en energie. Dit doen we voor veel verschillende reststromen en sectoren. Denk aan stedelijk gebied, waterschappen, industrieën zoals agro-food en petrochemie, ziekenhuizen en de landbouw. We werken aan vier thema’s: circulaire waterketen (Nieuwe Sanitatie), Microverontreinigingen, Biogrondstoffen en Organische reststromen. Op dit moment zoeken wij een:

Senior Adviseur / Business Developer (32-40 uur)

In deze functie ga je proactief het thema Biogrondstoffen verder opbouwen. Op dit moment hebben we op systeemniveau kennis en ervaring van het zuiveren en verwaarden van organische reststromen. Nutriëntterugwinning is hier onderdeel van, maar het is de uitdaging om van reststromen met nutriënten, tot daadwerkelijk hergebruik als meststof te komen. Met jou als collega willen we hierin een grotere rol gaan spelen in de keten, met speciale aandacht voor vraaggestuurde productie en toepassing van de meststoffen.

In deze functie ben je de kartrekker van dit thema, en zet je samen met collega’s een team op. Het werk zal aan de ene kant inhoudelijk zijn (advies, toegepast onderzoek), en de andere kant acquirerend (netwerk opbouwen, projecten acquireren, markt aanboren en branding). Je kunt kansen in de markt koppelen aan sterktes van LeAF, en hier actie op ondernemen. We vragen een proactieve bijdrage aan het verder opzetten van de lijn en strategie. Je werkt hierbij samen met je LeAF collega’s. Dit houdt ook in dat je gevraagd wordt om in andere projecten bij LeAF mee te draaien. Bijvoorbeeld, advieswerk over onderwerpen als valorisatie van organische reststromen, behandelen van afvalwaterstromen en terugwinnen van grondstoffen hieruit, opzetten van (EU) projecten en meeschrijven aan offertes en projectvoorstellen.

Bij LeAF zijn we inhoudelijk gedreven. Juist de complexe vraagstukken van de Circulaire Economie vinden we interessant en relevant. We scheiden de zin van de onzin, en maken de oplossing zo concreet en toepasbaar mogelijk, zonder de visie en het grotere plaatje uit het oog te verliezen. Daar willen we onze klanten mee van dienst zijn, zodat zij een stap verder zijn geholpen.

Jouw profiel

Gezien de werkzaamheden vragen we:

  • Een flexibele, leergierige en proactieve houding, gericht op de inhoud én het naar buiten treden. Jij wordt de kartrekker voor Biogrondstoffen, en een van de LeAF-gezichten naar buiten.
  • Een MSc of PhD (sterke voorkeur) in biotechnologie, microbiologie, chemische technologie, milieutechnologie, en/of bioprocestechnologie
  • Aantoonbare ervaring met het acquireren, opzetten en uitvoeren van advieswerk op de thema’s verwaarding en hergebruik van reststromen
  • Relevant netwerk in afval- en afvalwatersectoren, evenals landbouwsector
  • Klantgerichtheid, met oog voor kansen in de markt

Ons profiel

Wij zijn een groeiende organisatie met 8 (parttime) medewerkers dat gehuisvest is bij de vakgroep Milieutechnologie op de Campus van Wageningen UR. Onze werkwijze kenmerkt zich door: Idealisme, Nuchter, Gedegen, Flexibel, en Persoonlijk. Op de Campus is goede toegang tot het OV, sportfaciliteiten en horeca.

We bieden:

  • De kans om bij een internationaal gerenommeerde organisatie werkervaring op te doen
  • Volop mogelijkheden om zelf een team op te bouwen
  • Veel vrijheid en flexibiliteit in uren, dagen en werkplekken
  • Een salaris in schaal 12, conform de VNSU salarisschalen (€4.538-5.826)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Contact

Vragen? Je kunt contact opnemen met info@leaf-wageningen.nl, of Tiemen Nanninga bellen op 06-407 220 19. Interesse? Stuur dan je brief en cv voor 1 november naar info@leaf-wageningen.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.