Nieuws

Klimaatbestendige sanitatie voor Jordanië

Gepubliceerd op
25 mei 2016

Ontwerp van kllimaatbestendige, circulaire en decentrale afvalwatersystemen voor Jordanië

LeAF en Royal HaskoningDHV zijn onlangs, samen met een team van Jordaanse experts, begonnen aan een haalbaarheidsstudie naar de opties van decentrale sanitatie, inclusief afvalwaterinzameling, -behandeling en -hergebruik, voor twee dorpen in de Rehab regio in het noorden van Jordanië.

Optimaal hergebruik van behandeld afvalwater, bijvoorbeeld in de landbouw, is een van de belangrijkste klimaatadaptatiestrategieën in een waterarm land als Jordanië. Dit project vormt de voorbereiding op de implementatie van de geselecteerde sanitatieoplossing die het best past bij de lokale omstandigheden en die zowel qua duurzaamheid als voor de maatschappij voordelen biedt, maar ook economisch haalbaar is. LeAF draagt bij aan dit project middels het doorrekenen en afstemmen van de sanitatieconcepten in het algemeen, en het ontwerpen van afvalwaterbehandelingssystemen voor de twee dorpen in het bijzonder.

De haalbaarheidsstudie wordt uitgevoerd in het kader van het bilaterale GIZ project “Wastewater management for adaptation to climate change in Jordan”, dat in 2014 is gestart om Jordanië te helpen bij opbouwen van capaciteit op het gebied van klimaatadaptatiestrategieën in de watersector.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Darja Kragic Kok darja.kragic@wur.nl