Nieuws

Lettinga Award 2015 vooraankondiging

Gepubliceerd op
11 maart 2015
The Lettinga Award is in 2001 door de Stichting Lettinga en drie Nederlandse milieutechnologieaanbieders in het leven geroepen om de ontwikkeling en de toepassing van anaerobe behandelingstechnologieën te stimuleren. Sindsdien wordt de prijs elke twee à drie jaar tijdens het IWA Anaerobic Digestion Congress uitgereikt. Ook worden tijdens het congres de resultaten van het voorgaande winnende project gepresenteerd

Tegenwoordig wordt de anaerobe technologie beschouwd als een volwassen technologie die niet alleen geschikt is om huishoudelijke en industriële reststromen te behandelen, maar ook om hieruit waarde te creëren. Het terugwinnen van grondstoffen en sluiten van kringlopen zijn belangrijke middelen om de uitdagingen van onze moderne maatschappij aan te gaan. Reden genoeg voor een nieuwe Lettinga Award. Hierbij willen wij u informeren over het feit dat de oproep voor voorstellen binnenkort wordt gedaan. Houdt hiertoe onze website in de gaten en noteer alvast de onderstaande deadlines.

Belangrijke data

31 Mei 2015 
Deadline indiening van pre-voorstellen

7 September 2015

Deadline indiening uitgewerkte voorstellen

18 November 2015

Bekendmaking van het winnende voorstel tijdens het AD14 congres in Chili

De Lettinga Award wordt georganiseerd door de Stichting Lettinga. Op dit moment hebben Paques BV en Veolia reeds toegezegd deze zesde Lettinga Award te zullen sponsoren. Eventuele sponsoring door andere partijen is nog in onderhandeling.