Marlies Bos

 Adviseur

Over Marlies

Sanna Melita

Marlies Bos heeft in Wageningen de Master Environmental Sciences met de specialisatie Milieutechnologie afgerond en werkt sinds 2023 bij LeAF. Het thema circulariteit had gedurende haar studie en vorige functies altijd al haar grote interesse. Bij LeAF houdt ze zich bezig met projecten rondom grondstofterugwinning, nieuwe sanitatie, bioafval en labonderzoek.

Hiervoor werkte Marlies bijna 9 jaar bij Arcadis. Hier heeft ze zich binnen het team Watertechnologie onder anderen bezig gehouden met het ontwerp van zuiveringen, circulariteits- en energiestudies en vergunningtrajecten. Verder heeft ze gewerkt aan projecten in de bodemsanering, zoals het ontwerp en de monitoring van bodemsaneringen en dataverwerking- en analyse. Door deze verschillende rollen heeft ze een brede kennis op het gebied van water en bodem.

Marlies wordt enthousiast van het werken aan een meer circulaire en daarmee betere wereld.

Wat collega’s over haar zeggen:
Marlies is een hele gezellige collega met een brede interesse. Ze heeft veel kennis en ervaring op het gebied van afvalwater en andere reststromen, die ze bij LeAF vol overtuiging inzet voor een betere wereld. Uitdagende datasets hebben voor haar geen geheimen, en tips en trucs worden met geduld uitgelegd!

Leer ook onze andere medewerkers kennen: teamoverzicht

Expertises

  • Grondstoffenterugwinning uit afvalwater;
  • Zuivering van huishoudelijk en industrieel afvalwater;
  • Opzetten, begeleiden en interpreteren van laboratorium- en pilottesten;
  • Dataverwerking- en analyse;
  • Wettelijke kaders rondom afvalwaterzuivering en verwerking van reststromen;
  • Ontwikkeling en doorrekening van scenario’s voor een circulaire waterketen.
  • Circulaire afvalwaterketen

Projecten van Marlies

Micronutriënten in de Kringloop (MiK)

Sluiten van de micronutriëntenkringloop van een aantal essentiële micronutriënten in het Nederlandse voedselsysteem binnen wettelijke, milieukundige, economische en technologische kaders. De focus ligt op het directe (via de micronutriënten bevattende…

Lees meer

BlueCity Circulair Water

BlueCity Circulair Water  Naar een circulaire (afval)waterketen in 2050 – BlueCity, Rotterdam Alliantie Waterkracht werkt naar een circulaire (afval)waterketen in Rotterdam in 2050. Dit samenwerkingsverband bestaat de Gemeente Rotterdam, Gemeente…

Lees meer