Judith Hulsman

 Onderzoeksmedewerker Laboratorium

Over Judith

Judith Hulsman

Judith Hulsman is sinds 2016 werkzaam als onderzoeksmedewerker in het labteam van LeAF. Daarvoor heeft ze meer dan 15 jaar bij verschillende afdelingen binnen de Wageningen UR gewerkt. Bij LeAF geeft Judith de praktische ondersteuning aan het toegepaste onderzoek. Haar laboratoriumervaring en flexibiliteit zijn onmisbaar bij de grote variatie aan testen die bij LeAF worden gedaan. Judith heeft een goed inzicht in de (on)mogelijkheden op het laboratorium, waardoor de vertaling van wensen naar praktijk goed onderbouwd is. Een duidelijke planning en communicatie horen daarbij, zowel intern als naar onze klanten. Ze vindt het belangrijk om testen betrouwbaar en grondig uit te voeren, zodat onze opdrachtgevers ook echt geholpen zijn. Judith haalt er plezier uit om met resultaten bij te dragen aan de ontwikkeling van een betere wereld.

Wat collega’s over haar zeggen:
“Judith weet als geen ander haar weg in het lab, en zorgt ervoor dat onze testen efficiënt en nauwkeurig worden opgezet en uitgevoerd. Bij de koffie heeft ze altijd wat te vertellen, wat de pauzes erg gezellig maakt.

Leer ook onze andere medewerkers kennen: teamoverzicht

Expertises

  • Het uitvoeren en rapporteren van laboratoriumtesten waaronder:
  • Biochemisch Methaan Potentieel testen (BMP);
  • Aerobe afbreekbaarheidstesten;
  • Nitrificatietesten;
  • Adsorptietesten met actieve kool.
  • Het analyseren van diverse parameters zoals methaangehalte in biogas, nutriënten, CZV, vluchtige vetzuren.
  • Bemonsteren van afvalwaters en effluenten als deel van monitoringsprojecten.

Projecten van Judith

Pilotonderzoek ozon en zandfiltratie

In het onderzoeksproject Zoetwaterfabriek is door Hoogheemraadschap Delfland pilotonderzoek verricht naar het toepassen van ozonisatie en zandfiltratie voor de verbetering van de effluentkwaliteit van AWZI De Groote Lucht. Hierbij is…

Lees meer