Over LeAF

Wij werken voor een betere wereld

Wie wij zijn

LeAF BV is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesorganisatie. Wij zetten onze kennis, expertise en onderzoeksfaciliteiten in voor het terugwinnen en veilig hergebruiken van water, energie, nutriënten en andere waardevolle grondstoffen uit vaste en vloeibare reststromen (afval en afvalwater). Hierbij worden de overgebleven (secundaire) reststromen behandeld en gezuiverd zodat deze veilig kunnen worden geloosd in de natuur. Zo dragen wij bij aan een structurele verduurzaming van onze samenleving.

Ons werk helpt u verder

Terugwinnen en veilig hergebruik van grondstoffen uit reststromen zijn complexe vraagstukken in de circulaire economie. Dit geldt ook voor het zuiveren van de (secundaire) reststromen die uiteindelijk in het milieu geloosd worden. Vanuit de inhoud maken we de vertaalslag van visie en ambitie naar praktijk. Op basis van gedegen werk krijgt u een eerlijk en compleet verhaal, met antwoorden die u verder helpen.

Over LeAF
Wie wij zijn

Ons team

Wij zijn LeAF. Wij werken er elke dag aan om de wereld een stukje beter te maken. Als idealisten zetten we ons er 100% voor in. Daarbij zijn we ook nuchter, en scheiden zin van onzin. Wat we adviseren moet hout snijden. We zijn inhoudelijk gedreven, en gaan helemaal voor het beantwoorden van uw vraag. Hierbij gaan we gedegen en grondig te werk zodat u verder kunt. Veel van de projecten die we doen zijn innovatief en niet eerder gedaan. Dat betekent dat we flexibel zijn en ons aanpassen, om zo het beste resultaat te behalen. In ons werk is contact de smaakmaker. U krijgt als klant direct en persoonlijk contact met de betreffende expert(s) zodat de opdracht effectief, goed en plezierig kan worden uitgevoerd.

Benieuwd naar ons team? Kijk dan hier:

Ontdek onze expertises:

Nieuwe Sanitatie

Grondstoffen terugwinnen uit huishoudelijk afvalwater en doelmatige zuivering zijn essentieel in een circulaire economie. Met ruim 25 jaar ervaring is LeAF dé expert op het gebied van Nieuwe Sanitatie.

Lees meer

Laboratorium

Met laboratoriumtesten op maat, geeft LeAF u de antwoorden waar u mee verder kunt.

Lees meer

Microverontreinigingen

Medicijnresten, PFAS en andere microverontreinigingen krijgen terecht veel aandacht. LeAF geeft u inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en de best passende verwijderingstechnologieën.

Lees meer

GFT en etensresten

GFT en etensresten zijn een goede bron van grondstoffen. Helaas is inzameling en hoogwaardige recycling hiervan niet eenvoudig. LeAF helpt u met het vinden van de beste strategie om uw doelstellingen te bereiken.

Lees meer

Grondstoffenterugwinning

Reststromen zijn een bron van belangrijke grondstoffen. LeAF denkt met u mee en zorgt ervoor dat u concrete stappen kunt zetten richting een circulaire wereld.

Lees meer

Ook duurzaam in onze bedrijfsvoering

LeAF levert enkel duurzame diensten. Dit betekent dat ons werk altijd ten goede komt aan projecten die bijdragen aan een betere wereld. Niet iedereen heeft de middelen om onze expertise in te kopen. Daarom voeren we jaarlijks een aantal adviestrajecten onder kostprijs, of gratis, uit. Zo helpen we elkaar een stapje verder. Dit financieren we uit onze winst.

Onze enige aandeelhouder is de ANBI-geregistreerde Lettinga Stichting. De Stichting zet zich in voor water en sanitatie-projecten met focus op verbeterde verwerking van reststromen en terugwinning en hergebruik van grondstoffen, het opleiden van toekomstige milieutechnologen, en het bevorderen van milieutechnologische innovaties. Dit laatste doet ze door de tweejaarlijkse Lettinga Award uit te reiken.

Neem contact op met LeAF

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord over onze diensten en ervaringen.

Naar onze contactpagina