Effluent hergebruik conservenfabriek Coroos

Haalbaarheidsstudie naar optimalisatie van effluent distributie van afvalwaterzuivering Coroos Conserven

Optimalisatie van de distributie van zoet water afkomstig van de afvalwaterzuivering van Coroos Conserven in Kapelle. Dit ter optimalisatie en verduurzaming van de bestaande situatie, waarin effluent wordt opgevangen in een buffersloot en per tankwagen wordt getransporteerd.

Opdrachtgever

Status

Team

Activiteiten:

LeAF vervult in dit project de rol van projectleider en adviseur. In samenwerking met de betrokken agrarische ondernemers wordt een drietal scenario’s ontwikkeld en uitgewerkt. De scenario’s zien er als volgt uit:

  1. Distributie van effluent via bestaande watergangen, waarbij zoet water wordt aangevoerd naar de polder middels een persleiding, alwaar het verspreid wordt via het bestaande oppervlaktewatersysteem. Het water wordt in de polders gehouden door aanpassing of afdichting van bestaande kunstwerken en door de plaatsing van stuwen. De agrariërs kunnen het water zelf uit het oppervlaktewatersysteem onttrekken;
  2. Distributie van effluent via persleidingnet, waarbij zoet water wordt verspreid via een persleidingnet en verdeeld wordt door middel van afnamepunten waaraan agrariërs slangen kunnen koppelen ter onttrekking van water;
  3. Een combinatie van bovenstaande scenario’s, waarbij de noordelijke polder wordt voorzien van zoet water via de bestaande watergangen, en de zuidelijke polder wordt bereikt met een persleiding.

Neem contact op met LeAF

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord over onze diensten en ervaringen.

Naar onze contactpagina